Leppanen Anker Arquitectura

Slider

LAB US

TYPE: RENOVATION
SIZE: 275 M²
LOCATION: QUITO, ECUADOR
TEAM:

GABRIELA ANKER, AARON LEPPANEN, GABRIELA VALDÉZ MENA, SOFÍA CHÁVEZ, BELEN ACURIO

Work in collaboration with Uribe & Schwarzkopf

The project consists of the temporary reactivation of a pre-existing house to house a laboratory of ideas that discusses the sustainable urban development of the city of Quito. The architectonic intention was to rescue the pure and apparently original geometry of the house and to exploit it to the maximum.

Conceptually, it was sought that space has a high visual and performative impact. That is why at the exterior level a portico is proposed at the entrance of the project whose shape responds to the extrusion of the geometry of the house towards the public space. This is virtually made up of a network of colored strings that come out of the transparencies of the house. Likewise, it acts as a convertible space with different functions.