Leppanen Anker Arquitectura

La imagen no esta disponible
SELVA
ALEGRE
La imagen no esta disponible
SELVA
ALEGRE
La imagen no esta disponible
SELVA
ALEGRE
La imagen no esta disponible
SELVA
ALEGRE
Slider

Selva Alegre

TYPE: RESIDENCE 
SIZE: 430 M²
LOCATION: LOS CHILLOS, ECUADOR
TEAM: GABRIELA ANKER, AARON LEPPANEN, SOFÍA CHÁVEZ, CAROLINE DIEDEN
PHOTO: BICUBIK

 

This is a wooden house that is located away from the city and located in an open landscape ideal for a retreat space. The idea was to make a house that would be unified conceptually and visually with the impressive mountains that surround the project site. The strategy was to leave the ground floor as open as possible and the programmatic divisions clear, so that the design resembles that of a typical hacienda house but with a modern twist. Definitely, this strategy resulted conceptually in a continuous wavy blanket which gently protects the program below it

Laminated wood was our material of choice, both for its flexible properties as well as for the natural – and at the same time contemporary – feeling that it adds to our design. The computerized parametric model allowed the repetition of specific beams and a total constructability of the roof so that it would be efficient and affordable. Likewise, the repetition of pieces allowed a fast and high construction quality. The triangulation of the structure creates an efficient assembly and also ease of transporting the parts to a remote site.